U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: GO! middenschool Den Brandt organiseert week rond veiligheid

PERSBERICHT: GO! middenschool Den Brandt organiseert week rond veiligheid

Dit schooljaar staat de projectweek van GO! middenschool Den Brandt in het teken van veiligheid. Veiligheid in al zijn aspecten. Van dinsdag 16 oktober tot 19 oktober werken alle leerkrachten rond een thema tijdens de les. De volgende thema’s worden opgenomen in het project: seksualiteit en grensoverschrijdend gedrag, EHBO, verkeersveiligheid, busevacuatie en dode hoek. Deze projectweek vindt plaats op al onze campussen.

Waarom deze projectweek?

Verhalen rond seksualiteit en grensoverschrijdend gedrag maken deel uit van de leefwereld van jongeren, en zijn voor een stuk het gevolg van experimenteren en wederzijds aftasten. Daarnaast wordt de huidige generatie jongeren geconfronteerd met nieuwe uitdagingen op het vlak van het onderwerp seks. Die zijn het gevolg van het huidige leefklimaat met toegankelijke informatie en communicatie via internet en sociale media, seksualisering van de maatschappij en multiculturele invloeden. Het belang om een discussie te voeren rond seksualiteit en het al dan niet grensoverschrijdend gedrag is dus van groot pedagogisch belang.

Waarom EHBO op school? 10.000: zo veel slachtoffers van een hartstilstand zijn er jaarlijks ongeveer in België. Slechts 30 % van de omstaanders gaat daarbij over tot reanimeren en eventueel defibrilleren van het slachtoffer. In Nederland zet in 61% van de gevallen een omstaander de stap. In Scandinavische landen is dat zelfs 70%. Dus… werk aan de winkel. Het slachtoffer proberen helpen is in elke situatie beter dan niets doen. Vroegtijdig reanimeren en eventueel defibrilleren kan de overlevingskansen van slachtoffers doen stijgen. De leerlingen maken kennis met de 4 belangrijke stappen van EHBO en werken rond reanimeren en het gebruik van een AED toestel.

Op vrijdag 19 oktober 2018 zal er een slotdag plaatsvinden voor alle leerlingen op campus Boom. Tijdens deze slotdag werkt heel het team mee, samen met externe organisaties zoals Responsible Young Drivers en lesgevers van Het Rode Kruis. De leerlingen proeven deze dag van verschillende workshops zoals; reanimatie, behendigheidsparcours met de fiets, gekke fietsen, gebruik van een Smartphonebril, workshops rond zichtbaarheid in het verkeer, dragen van de helm, een echte busevacuatie,…Het startschot van de fluoweek tijdens de donkere herfstdagen: zien en gezien worden in het verkeer!

Ook STEAM en CODE WAVE zullen in deze slotdag verwerkt worden.
 


Bericht geplaatst op 17/10/2018 « Terug naar het overzicht