U bent hier: Home » Nieuws » PERS.: Kinderen fietsen voor de 10de keer van Boom naar Blankenberge om een zeehondje te redden

PERS.: Kinderen fietsen voor de 10de keer van Boom naar Blankenberge om een zeehondje te redden

Een zestigtal leerlingen van GO! middenschool Den Brandt in Boom/Niel/Aartselaar (12 tot 14 jaar) organiseren op zaterdag 29 september 2018 een sponsorfietstocht richting Blankenberge. Met het geld dat ze tijdens de tocht verzamelen, adopteren ze een zeehondje van het Sea Life Center, ‘den Brandtje’. Het is al de tiende keer dat de school deze actie organiseert.

Elk jaar stranden er zieke zeehonden langs de Belgische kust. Het Sea Life Center in Blankenberge vangt deze zeehonden op en verzorgt ze tot ze klaar zijn om opnieuw vrij te laten. Het verblijf, de voeding en de verzorging van deze dieren kosten zeer veel geld. De leerlingen van GO! middenschool Den Brandt willen hiermee helpen.
De deelnemers aan de fietstocht zoeken op voorhand sponsors die hen per kilometer voor een bepaald bedrag steunen.

De sponsortocht vindt plaats op zaterdag 29 september. De leerlingen spreken af op school rond 7.45 uur. Om 8.00 uur vertrekken ze vanuit elke campus en komen samen aan het veer in Hemiksem voor de start naar het Sea Life Center in Blankenberge. De school voorziet een middaglunch voor de leerlingen en volgt de fietsers met enkele bezemwagens. Ook ouders nemen aan de sponsortocht deel.

Het einde van de tocht is gepland rond 17.00 uur in Blankenberge. Voor het vervoer naar huis stelt de school een bus ter beschikking die de leerlingen uitgerust en veilig thuis brengt.

Voor zowel leerlingen, ouders, begeleiders, leerkrachten en directie is dit een fantastische ervaring!
 


Bericht geplaatst op 25/09/2018 « Terug naar het overzicht